llc şirket
28 Ekim 20234 DakikaGirişimcilik

Amerika’da İş Dünyasına Yeni Adım: LLC Şirket Nedir ve Nasıl Kurulur?

ABD, talebin her zaman yoğun olduğu bir pazara sahiptir. Ürünlerinizi bu ülkenin pazarında satarak markanızın büyümesini sağlayabilir ve yüksek oranda kârlılık elde edebilirsiniz. LLC şirket modeli, Amerika pazarında ürün satmak isteyen firmalar için oldukça uygundur. Hazırladığımız bu içeriğe göz atarak söz konusu şirket türü hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. 

LLC Şirket Nedir?

LLC şirket (Limited Liability Company) ortakların ve girişimcilerin sınırlı sorumluluklara sahip olduğu bir işletme modelidir. Söz konusu şirket türünde, firma ortaklarının paydaş olarak sahip olduğu yükümlülüklerle kişisel sorumlulukları ayrı tutulur. Paydaşlar, firmanın zararından, iflasından ve hukuki yükümlülüklerinden şahsi olarak sorumlu tutulmaz. Bu şirket türü, kişisel mal varlığının güvenceye alınmasını sağladığı için yatırımcılar tarafından sıklıkla tercih edilir.

Kişisel yükümlülüklerin minimum düzeyde olduğu LLC şirket kuruluşu açısından da avantajlı bir iş modelidir. Bu işletmeler, bir veya birden fazla kişi tarafından kurulabilir. Şahısların yanı sıra tüzel kişiliklerin de LLC firma kurma hakkı bulunur. Herhangi bir iş fikriniz varsa ve bunun ABD pazarında satacağını düşünüyorsanız Amerika şirket türleri arasından söz konusu iş modelini tercih edebilirsiniz.

LLC Şirket Özellikleri Nelerdir?

Esnek iş yapısı LLC şirket özellikleri arasında ön plana çıkan konulardan biridir. Söz konusu işletmelerin organizasyonu limited şirket ile benzer özelliklere sahiptir. Bu firmalar, yönetim yapısını ve organizasyon şemasını esnek bir biçimde düzenleme olanağı sunar. İşletme yönetici ve ortakları, faaliyetlerini anlaşma kapsamında yapılandırabilir. Ayrıca ortakların payları ve sorumluluk oranları da bu anlaşmalarla belirlenebilir.

Amerika’da LLC Şirket Nasıl Kurulur?

Amerika’da LLC şirket kurmak her ne kadar avantajlı olsa da hukuki açıdan dikkat edilmesi gereken bir konudur. Kuruluş sürecindeki ufak bir hata veya eksiklik işletmenin hukuki varlığını tehlikeye atabilir. Şirketiniz için bir isim bulduktan sonra iş planı hazırlamanız önemlidir. İşinizi nasıl organize edeceğinizi gösteren bir belge oluşturarak bunu yetkili kurumlara beyan etmeniz gerekir. Bu belgede finansal süreçlerinize ilişkin bilgiler de olmalıdır.

Ticaret kanunları, eyalet yasalarına göre değişiklik gösterir. Dolayısıyla Amerika’da LLC şirketi kurarken faaliyet göstermeyi planladığınız eyaletin kanunlarına uygun hareket etmeniz gerekir. Bu eyaletlerde yer alan devlet kurumlarına başvurarak kayıt yapabilirsiniz. Şirket kaydınızı oluşturduktan sonra vergi kimlik numarası almanız önemlidir. ABD’de bir banka hesabı açtıktan sonra ise resmî faaliyetlerinize başlayabilirsiniz. Bu süreçleri ABD’ye giderek veya uzaktan yönetebilirsiniz.

LLC Şirket Kurma Maliyeti Nasıldır?

LLC şirket kurulumu için gereken maliyetler eyaletlere göre değişiklik gösterir. Her eyaletin vergilendirme prosedürleri, kayıt ve belge ücretleri farklıdır. Ayrıca bazı bölgelerde işletme sahiplerinin profesyonel hizmetler alması gerekebilir. ABD’de işletme kurmayı planlıyorsanız tüm bu maliyetleri gözden geçirmeniz tavsiye edilir. Dilerseniz başlangıç aşamasında bir şahıs şirketi kurmayı da düşünebilirsiniz.

Amerika’da LLC Şirketler Nasıl Vergilendirilir?

Amerika LLC şirket vergilendirilmesinde esnek kanunlara sahiptir. Söz konusu işletmelerin ortakları, vergilendirme prosedürleri konusunda farklı seçeneklere sahip olur. Örnek olarak; işletme gelirlerini kişisel gelir vergisi beyannamesi kapsamına dâhil etmek mümkündür. Bu sayede finansal süreçler çok daha iyi bir biçimde organize edilebilir.

LLC Şirket Kurmanın Avantajları Nelerdir?

Sınırlı sorumluluk, LLC şirket kurmanın avantajları arasında öne çıkan ilk konudur. Bu iş modeli, kişisel varlıklarınızı işletme faaliyeti esasında doğan risklerden korumanızı sağlar. Söz konusu şirketlerin faaliyete geçirilmesi de oldukça kolaydır. Esnek vergilendirme özellikleri, işletmenin yüksek maliyetler olmadan yönetilmesini sağlar. Siz de Amerika’da şirket kurmak ve iş dünyasına bu avantajlarla giriş yapmak istiyorsanız Jestiyon’un uzman ekibinden destek alabilirsiniz.

BAŞKA NELER VAR

Siz neredeyseniz
Jestiyon yanınızda

mobil uygulamayı indir