Amerika’da Şirket Kurmanın Püf Noktaları Nelerdir?
6 Şubat 20235 DakikaŞirket Kurma Süreçleri

Amerika’da Şirket Kurmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Amerika’da şirket kurmak, girişimcilere pek çok avantaj sağladığından dolayı iş dünyasının son yıllarda en çok ilgi gören konularından biridir. Gerekli şartları sağlayan herkes ABD’de iş modeline uygun bir şirket kurarak hem ABD’de hem de dünyanın diğer noktalarına kolayca ticaret yapabilir. 

Amerika’da Şirket Nasıl Kurulur?

Amerika’da şirket kuruluşu için önce şirket türüne ve hangi eyalette faaliyet gösterileceğine karar vermek gerekir. Bazı Amerika şirket türleri için ABD’de ikamet şartı aranırken bazılarında aranmaz ve bu şirketlerin aracı kuruluşların desteğiyle uzaktan online olarak kurulması mümkündür. Amerika’da kendi başınıza şirket kurmak farklı aşamalarda gerçekleştiği için  bu süreci yürütmek zor ve uzun bir süreç olacaktır. Bundan dolayı hata yapmamanız ve mevzuata hâkim olmanız açısından bu konuda profesyonel destek alarak Amerika’da online şirket kurmak daha doğru olacaktır. Bunun için Jestiyon gibi aracı kuruluşlar ile çalışarak şirketinizin kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.

Kimler Amerika’da Şirket Kurabilir?

Amerika’da şirket kuruluşu, sanıldığı kadar zor bir işlem değildir. Şirket kuruluşu için gerekli olan şartları yerine getiren, istenen belgeleri tamamlayan ve şirket kuruluşu için bütçesi olan her girişimci, bu ülkede şirket kurarak ticari faaliyetlerde bulunabilir. Bu noktada ticari amaçlar dâhilinde şirket türünün doğru seçilmesi ve faaliyet gösterilecek eyalet büyük önem taşır. Amerika’da yaşamayanlar aracı kuruluşlar yardımıyla Amerika’da online şirket kurmak mümkündür. Amerika’da e-ticaret şirketi kurmak, küresel piyasalara açılmak ve farklı alanlarda danışmanlık yapmak isteyen girişimciler için C-Corp olarak bilinen ticari şirket türü daha uygun bir yapıdır ve bu tip bir işletme online olarak kolay bir şekilde kurulabilir.

Hangi Belgeler Amerika’da Şirket Kurmak için Gereklidir?

Amerika’da şirket kurma konusunda istenen bazı belgeler bulunur. Bunlar arasında şirket kurma sertifikası, kayıtlı temsilci, şirket hükümleri belgesi, kimlik (pasaport), resmî kuruluşlardan alınması gereken kuruluş lisansı, faaliyet gösterilecek alana ait belgeler, vergi numarası, şirket ismi, marka ve patent belgeleri yer alır. Şirketin kurulacağı eyaletlere göre bazı belgeler daha az ya da daha fazla olabilir. Online olarak Amerika’da şirket kurmak için genelden farklı olarak bazı belgeler istenmeyebilir. Amerika’da şirket kuruluşu için aracı kurumla çalışacaksanız ihtiyaç duyulan zorunlu belgelerin neler olduğunu daha kolay öğrenebilirsiniz.

Amerika’da Şirket Kurmanın Sağlayacağı Avantajlar Nelerdir?

Amerika’da şirket kurmak avantajları beraberinde getirir. Özellikle start-up girişimlerin ABD’de büyümesi daha kolay ve hızlıdır. Bu tür girişimler, pek çok destek ve teşvikten de kolay bir şekilde yararlanabilir. Amerika’da popüler sektörlerden olan gelişmiş lojistik ve e-ticaret yapısı sayesinde dünyanın her noktasına ürün satışı kolayca yapılabilir. Güçlü bankacılık ve finansal altyapı sayesinde dünyanın her noktasına para alıp göndermek güvenilir, kolay ve hızlıdır. Teknoloji ve ticaret alanındaki global gelişmelerden haberdar olmak daha kolaydır. Nitelikli personel temin etmek kolay olup işin hızlı büyümesini sağlar. Amerika’da online şirket kurmak isteyen ve ülke dışında yaşayan girişimciler döviz kuru avantajı ile kendi para birimlerine oranla daha yüksek kazanç elde edebilir.

Amerika’da Şirket Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Amerika’da şirket kurarken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. Bunlar arasında şirket türü (limited ya da şahıs şirketi) şirketin kurulacağı eyalet, şirket adı seçimi, şirketin kuruluş biçimi (online ya da fiziki) şirket kuruluşu için aracı kuruluş desteği alınıp alınmayacağı, şirkette çalışan personel olup olmayacağı gibi hususlar yer alır. Eyaletlere göre şirket kuruluşu, vergilendirme sistemi ve diğer maliyetler değişiklik gösterebildiğinden dolayı Amerika’da şirket kurmak vergilendirilme seçenekleri hakkında bilgi sahibi olmayı gerektirir. Tüm bunların yanında online olarak şirketi kurup Amerika’da bulunmayan girişimcilerin sanal ofis, muhasebe, vergi ve diğer işlemler için güvenilir kuruluşlarla çalışması mali ve hukuki konularda sorun yaşamamaları için önemlidir.

Amerika’da Şirket Kurma Maliyeti Nasıldır?

Amerika’da şirket kurma maliyeti; şirketin kurulacağı eyalete, alınacak diğer hizmetlere göre değişiklik gösterir. Eyaletlerde şirket kurulumu için tek seferlik ve yıllık rapor adı altında her sene düzenli ödenmesi gereken franchise tax bulunur. Bazı eyaletlerde ise sadece şirket kuruluşu için ücret talep edilirken franchise tax ödemesi alınmaz. Muhasebe, sanal ofis ve diğer konuklar hakkında alacağınız destekler de ekstra bir maliyet oluşturabilir. Bu ücretlerin haricinde şirket kuruluşu için destek alacağınıza kuruluşa yapacağınız ücret de şirket kurma maliyetleri arasında yer alır. Örneğin; Delaware eyaleti şirket kuruluşları için en çok tercih edilen lokasyonlardan biridir ve burada şirket kurma maliyeti ortalama 1000 dolar civarıdır. 

Jestiyon ile Amerika’da Şirketinizi Kurun!

Tek başınıza şirket kurma girişiminde bulunmak eyalet kuralları, vergilendirme, istenen belgeler ve diğer yasal mevzuata hakim olmadığınızdan dolayı zordur. Aracı kuruluşlarla çalışarak bu süreci hatasız tamamlamak daha geçerli bir yoldur. Amerika’da kolay ve sorunsuz bir şekilde şirket kurmak ve ticaret yapmak istiyorsanız bu alanda uzman ekibiyle hizmet veren Jestiyon’dan destek alabilirsiniz. Jestiyon size bu ülkeye gitmeden Amerika’da online şirket kurmak ve ihtiyaç duyacağınız tüm bilgileri sağlama konusunda profesyonel bir destek sağlar. Jestiyon ile çalışarak Amerika’da şirket kurmanın avantajlarına ulaşabilir, istediğiniz iş modeli için ihtiyaç duyduğunuz pek çok hizmetten faydalanabilirsiniz.

BAŞKA NELER VAR

Siz neredeyseniz
Jestiyon yanınızda

mobil uygulamayı indir