paypal hesabı açma
Cemre Subaşı
Cemre Subaşı
29 Eylül 20238 DakikaMali İşlemler

PayPal Hesabı Açma Rehberi: Kolay ve Güvenli Ödeme Çözümü

Hızla artan dijitalleşme, ödeme sistemlerinde devrim niteliğinde dönüşümler meydana getirmiştir. Zamanla nakit, kredi ya da banka kartıyla gerçekleştirilen ödemeler, yerini online sistemlere bırakmıştır. Bu dönüşümün öncülerinden olan PayPal, 1998 yılından bu yana kullanıcılarına bireysel ve kurumsal ödemelerini kolaylaştıran çözümler sunar. Online alışverişlerde ve uluslararası para transferlerinde tercih edilen bu sistemden yararlanmak için izlemeniz gereken bazı adımlar bulunur. Yazının devamında PayPal hesabı açmak ve kullanmak için yapılacakları görebilirsiniz.  

PayPal Nedir ve Ne İşe Yarar?

PayPal, çevrim içi alışverişlerde ve para transferlerinde yararlanılan bir ödeme sistemidir. Bu online sistem sayesinde internet üzerinden kredi veya banka kartı kullanmadan ödeme yapmak mümkün hâle gelir. Para göndermenin ve tahsil etmenin kolay yolu olan PayPal, tüzel ve gerçek kişiler tarafından kullanılabilir. Yani hem kişisel hem de kurumsal ödemelerde sıklıkla tercih edilir. Bu kapsamda öncelikle bir PayPal hesabı açmak gerekir. Hesap açma işlemlerini tamamlayanlar; hızlı, düşük masraflı ve güvenli uluslararası para transferi avantajından faydalanabilir. 

PayPal Kullanmak İçin Ücret Ödemek Gerekir mi?

Kendiniz ya da işletmeniz için PayPal hesabı açmadan önce bu ödeme sisteminin ücretlendirme politikasını bilmenizde fayda vardır. Bireysel işlemleri için PayPal’ı kullananlar, herhangi bir ücret ödemeden para transferi gerçekleştirebilir. Fakat ülkelere göre değişmekle beraber işletmelerin “Business Account” hesabı üzerinden yaptığı ticari ödemelerden ücret alınabilir. Online para transferinde kredi kartı kullanıldığında ise alıcının eline geçen tutardan kesinti yapılır. Öte yandan, PayPal hesabı açmak için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur.

Türkiye’de PayPal Kullanılabilir mi?

Türkiye’deki gerçek ve tüzel kişilerin PayPal kullanması, 2016 yılında getirilen bir düzenlemeyle engellenmiştir. Haziran 2016 tarihinden beri PayPal Türkiye’de hesap açmak ve daha önce sisteme tanımlanan hesaplardan işlem yapmak mümkün değildir. Bu ödeme sisteminden faydalanmak için ikamet edilen ülkede hesap açmak gerekir. Yani yurt dışında yaşayanlar ve ikamet iznine sahip olan geleneksel ya da online girişimciler, uluslararası para transferlerinde PayPal’i kullanabilir. Fakat bu hesaptan Türkiye’ye para gönderemez ya da buradaki ödemelerini tahsil edemez. 

PayPal Hesabı Türleri Nelerdir?

Yurt dışı PayPal hesabı açmak istediğinizde karşınıza iki farklı seçenek çıkar. Ailenizle, arkadaşlarınıza ve diğer bireysel kullanıcılara gerçekleştirmek istediğiniz para transferleri için kişisel hesap açabilirsiniz. Ticari ödeme ve tahsilat süreçlerinde ise işletme hesabı kullanmanız gerekir. Bu hesap türleriyle işlemin niteliğine göre online pazar yerlerinden alışveriş yapabilir, para gönderebilir ve tahsil edebilirsiniz.  

PayPal Hesabı Açmak İçin Gerekenler Nelerdir?

PayPal yurt dışında hesap açmak için atılacak ilk adım, ödeme sisteminin ilgili ülkeye ait resmî web sitesine (PayPal UK, PayPal DE vb.) giriş yapmaktır. Ardından sırasıyla “Kayıt Ol” butonuna tıklama, istenen bilgileri yazma ve işlemi tamamlama aşamaları takip edilir. PayPal hesabı açmak isteyenlerden beklenen bilgiler ise şunlardır:

Kişisel Hesapİşletme Hesabı
– Ad ve soyad- İkamet adresi- Telefon numarası- E-posta adresi– İşletmenin yasal adı- E-posta adresi- Vergi kimlik numarası- Sosyal güvenlik numarası- İş tanımı ve detayları

Kendinize ya da işletmeniz adına PayPal hesabı açmak için banka bilgilerinizi de ilgili bölümlere yazmanız gerekir. Her iki hesap türünde de sizden banka hesabı ya da kredi kartı detaylarını bildirmeniz talep edilir. Bu ödeme yöntemlerini, PayPal hesabınıza bağladıktan sonra kayıt aşamasını tamamlayabilirsiniz. 

PayPal Hesabı Nasıl Açılır?

PayPal hesabı açılış işlemleri, ikamet edilen ülkeye göre değişiklik gösterebilir. Diğer taraftan, başka ülkeden PayPal hesap açma süreçleri de bazı yönleriyle birbirinden ayrılır. Türkiye’de yaşayan fakat yurt dışında ticaret yapanlar, söz konusu ödeme sisteminden alternatif yollarla yararlanabilir. Türkiye’den PayPal hesabı açmak mümkün olmadığı için ikamet izni bulunması şartıyla Almanya, Amerika ve Almanya gibi ülkelerden işlem yapılabilir. Örneğin iş fikrini sınırların ötesine taşıyan start-uplar, yurt dışındaki şirketi üzerinden PayPal’de yabancı hesap açma yoluna yönelebilir.  

Almanya’da Hesap Açmak

Küresel ticaretin merkezlerinden olan Almanya, girişimcilerin en çok tercih ettiği ülkeler arasındadır. Start-uplar için fırsatlarla dolu olan bu ülkede ticaret yapmak ve uluslararası para transferi gerçekleştirmek için gelişmiş bir ödeme sistemine ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu amaç doğrultusunda PayPal Almanya’da hesap açmanız yeterlidir. Almanya PayPal hesabı açmak için izlemeniz gereken adımlar ise şöyledir:

  • PayPal Almanya’nın web sitesine girin.
  • “Kayıt Ol” butonuna tıklayın.
  • Giriş bilgilerinizi oluşturun.
  • Kendiniz ve şirketiniz hakkında bilgi verin.
  • Kredi ya da banka kartı bilgilerinizi yazın.
  • Banka hesabı bilgilerinizi ekleyin.

Bu aşamalardan sonra sıra, verdiğiniz bilgileri doğrulamaya gelir. Doğrulama adımında belirttiğiniz e-posta adresine ve telefon numarasına kod gönderilir. Söz konusu adreslere iletilen kodları, web sitenin ilgili bölümlerine yazarak PayPal Almanya’da hesap açma işlemlerini tamamlayabilirsiniz.

Amerika Hesap Açmak

Ticari süreçlerini küresel pazara taşımak ve Amerika’daki popüler sektörlerde faaliyet göstermek isteyenler, ödeme işlemlerinde PayPal imkânından faydalanabilir. Yurt dışı şirketiniz adına Amerika PayPal hesabı açmak için temel kayıt aşamalarını izlemeniz gerekir. Bunlara ek olarak sizden işveren kimlik numarası (EIN) belirtmeniz istenir. Kişisel hesapta ise bireysel vergi kimlik numarası (ITIN) ve sosyal güvenlik nosu (SSN) talep edilir. PayPal hesap türüne göre bu bilgileri eksiksiz olarak doldurarak kayıt işlemini sonlandırabilirsiniz.

İngiltere Hesap Açmak

PayPal İngiltere’yi kullanmak için öncelikle bireysel ve kurumsal hesap türlerinden birini tercih etmelisiniz. Zira bu seçim, kayıt aşamasında belirtmeniz gereken bilgilerde ve para transferinde ödeyeceğiniz ücret gibi konularda belirleyici olur. PayPal UK web sitesinden bireysel hesap türünü seçtikten sonra ikamet yeri, telefon numarası, e-posta adresi ve banka bilgilerinizi girebilirsiniz. İşletme hesabında ise bunların yanı sıra şirketin adresi ve ünvanı gibi detayları da verebilirsiniz. 

PayPal Hesap Doğrulama Süreci Nasıl İlerler?

PayPal hesabı açmak için sizden istenen bilgileri ilgili kısımlara yazdıktan sonra doğrulama işlemini gerçekleştirmeniz gerekir. Kendinize ya da işletmenize dair bilgileri onayladığınızda kayıt aşamasında belirttiğiniz e-posta adresine ve cep telefon numarasına bir kod gönderilir. Ardından sizden bu kodu, PayPal’in web sitesindeki kayıt sayfasında yer alan bölüme yazmanız istenir. Doğrulama kodunu yazdıktan sonra hesabınızı aktif hâle getirebilir, online ve uluslararası ödemelerde kullanmaya başlayabilirsiniz. 

PayPal Business Hesabı Nasıl Açılır?

Yurt dışında ticaret yapmak ve uluslararası para transferlerinde kullanmak üzere bir online ödeme sistemine ihtiyaç duyabilirsiniz. Küresel ticaretin merkez noktaları arasındaki Almanya, Amerika ve İngiltere ve Estonya’da geleneksel yollarla ya da popüler e-ticaret sitelerinde online faaliyet gösterirken PayPal’in sunduğu avantajlardan yararlanabilirsiniz. Bunun için öncelikle bir PayPal Business hesabı açmalısınız. Ticari ödemelerde kullanılan işletme hesabı, önceki başlıklarda bahsettiğimiz temel kayıt aşamalarıyla açılır. Fakat bu hesabı kullanırken göz önünde bulundurmanız gereken bazı detaylar vardır. 

PayPal Business Hesabı Nasıl Kullanılır?

PayPal’de ticari hesap açmak ve kullanmak için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur. Lakin online ödeme süreçleri için daha geniş imkânlar sağlayan PayPal Payment Pro özelliğini kullanmak istediğinizde sizden aylık ücret talep edilir. Söz konusu özellik, işletmelere kapsamlı ve özelleştirilebilir ödeme seçenekleri sunar. Örneğin bu işlevden faydalanarak PayPal’i web sitenize entegre edebilir, müşterilerinize alternatif ödeme yöntemleri sunabilir, e-ticaret süreçlerinizi esnek ve güvenli hâle getirebilirsiniz.

PayPal Hesabı Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Uluslararası ve online ödemeler için PayPal’i kullanmak istiyorsanız bazı detaylara önem vermelisiniz. Bu detayların başında PayPal hesap açma ücretini ve kullanım bedelini bilmeniz yer alır. İlgili ödeme sisteminde bireysel ve kurumsal hesap kaydı oluşturmak için ücret ödemenize gerek yoktur. Fakat ticari para transferlerinde ve PayPal Payment Pro gibi ekstra hizmetlerde ayrıca ödeme yapmanız istenebilir. Bu kapsamda dikkat etmeniz gereken diğer noktalar şunlardır:

  • PayPal hesabı açmak için yaş sınırı, minimum 18 olarak belirlenmiştir.
  • Bu ödeme sistemine kredi ya da banka kartı numaranızı ekleyebilirsiniz. Ayrıca kredi kartsız PayPal hesabı açmanız da mümkündür. PayPal kartsız hesap açma seçeneğinde ödemeler için banka hesabınızı kullanabilirsiniz. 
  • PayPal US hesap açma işleminde EIN numarası belirtme gibi ülkelere göre değişen kayıt şartlarını göz önünde bulundurabilirsiniz.
  • PayPal kart edinerek online tahsilat gerçekleştirdiğiniz hesaba bakiye yükleyebilirsiniz. PayPal kart hesap açma işlemlerini tamamladıktan sonra bu kartla geçerli noktalarda nakit alışveriş yapabilirsiniz.

Yurt dışındaki ticari faaliyelteriniz için PayPal’de hesap açmadan ödeme yapmakta zorlanabilirsiniz. Küresel pazarda bir hayli yaygın olarak kullanılan bu ödeme sistemine kaydolmak için öncelikle bir yurt dışı şirketi kurmanız gerekebilir. Bu noktada dijital çözüm ortağınız Jestiyon size yol gösterir. Jestiyon ile iş fikrinizi hayata geçirebilir, sınırların ötesinde ticaret yapabilir, PayPal gibi uluslararası ödeme sistemlerinden faydalanabilirsiniz.

BAŞKA NELER VAR

Siz neredeyseniz
Jestiyon yanınızda

mobil uygulamayı indir