ingilterede şirket kurmak
17 Şubat 20236 DakikaŞirket Kurma Süreçleri

İngiltere’de Şirket Nasıl Kurulur ve Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

İngiltere’de şirket kurmak, diğer ülkelere göre daha avantajlı olup girişimcilerin ilgi gösterdiği konulardan biridir. Dünyanın en büyük 5. ekonomisi olan İngiltere, iş dünyası ve ticaretin nabzını tutan bir ülke olarak işini globale taşımak isteyen girişimcilere pek çok fırsat sunar. Peki, İngiltere’de nasıl şirket kurulur? İngiltere’ye gitmeden şirket kurmak mümkün müdür?

İngiltere’de Şirket Nasıl Kurulur?

İngiltere’de şirket kuruluşu için ilk yapılması gereken kurulmak istenen şirket türünü belirlemek ve kuruluş sürecinde istenen belgeleri eksiksiz bir şekilde tamamlamak olmalıdır. Sonrasında kuruluşun değerlendirilmesi ve tamamlanması için Company House denilen resmî kuruma başvurulması gerekir. Bunun yanında İngiltere’de gitmeden de aracı kuruluşlarla çalışarak bu ülkede şirket kurmak mümkündür. Bu işlem, İngiltere vatandaşı olma, oturum, çalışma  izni ve vize gibi durumlar gerektirmez. 

İstenen belgelerin tamamlanmasından sonra aracı kuruluş, şirket kurmak isteyen bireyler adına gerekli başvuru işlemlerini ilgili makamlara yapacaktır. Bu süreç internet üzerinden yürütülebilir; diğer bir ifadeyle  bu şekilde İngiltere’de online şirket kurmak mümkündür. Başvuru sonrasında şirket sertifikası, şirket ana sözleşmesi ve şirkete ait diğer bilgiler ve belgeler dijital olarak şirket sahibine iletilir. 

Kimler İngiltere’de Şirket Kurabilir?

İngiltere, girişimciler, iş modelini global çapta büyütmek, yeni iş ortaklıkları kurmak ve döviz bazında kazançlı gelir elde etmek isteyenler için şirket kuruluşu açısından uygundur. İngiltere’de ticaret yapmak isteyen 16 yaşından büyük her birey gerekli şartları tamamladıktan sonra bu ülkede şirket kurabilir. İngiltere’de şirket kurmak, ortak ve yönetici olmak için vatandaşlık ya da özel vize şartı bulunmamaktadır. Öncelikle dikkat edilmesi gereken kuruluş sürecinde sorun yaşamamak için kurulacak şirket ile ilgili istenenleri eksiksiz bir şekilde tamamlamak olmalıdır. İngiltere, yazılım ve teknoloji odaklı girişimler açısından zengin girişimcilik teşvikleri sunduğundan dolayı bu alanlarda faaliyet gösteren kişilerin şirket kuruluşunu hızlı ve sorunsuz tamamlamaları kolay olacaktır.

Hangi Belgeler İngiltere’de Şirket Kurmak için Gereklidir?

İngiltere’de internet üzerinden şirket kurmak ve orada bulunarak şirket kurmak için süreç farklı olsa da gerekli şartlar yerine getirildiğinde kuruluş işlemleri kolay olup kısa sürede tamamlanmaktadır. Şirket kuruluşu için kişilerin İngiltere vatandaşlığı, özel vize, çalışma ve oturum iznine sahip olmalarına gerek yoktur. İngiltere’de şirket kurarken şu belge ve bilgilere sahip olmanız gerekir:

  • Şirket İsmi: Daha önce kullanılmamış bir isim seçmek gerekir.
  • Faaliyet Alanı: Seçtiğiniz alanı ifade eden SIC kodu, kuruluş başvurusu sırasında Company House’a bildirilmelidir.
  • Şirketin Resmî Kayıt Adresi: Vergi numarası ya da farklı bir ifadeyle UTR Letter buraya gönderileceğinden şirketinizin İngiltere’de kayıtlı adresinin bulunması elzemdir. 
  • Yönetici ya da Yöneticiler: İngiltere’de şirket kurarken bir ya da birden fazla yönetici belirlemeniz zorunludur.
  • Şirket Sahibi ve Sahiplerinin Hisse Oranları: Kurulum aşamasında belirtilmesi gereken sahipler, bireyler olabildiği gibi tüzel kişilikler de olabilir. 

Şirket kuruluşu sürecinde herhangi bir sorun yaşamamak için profesyonel destek almak işlemlerin daha çabuk sonuçlanmasını sağlayabilir. İnternet üzerinden İngiltere’de şirket kurmak, bu konuda hizmet sunan ve mevzuata hakim aracı kuruluşlarla çalışarak hızlı ve güvenli şekilde tamamlanabilir. 

İngiltere’de Şirket Kurmanın Sağlayacağı Avantajlar Nelerdir?

İngiltere’de şirket kurma, girişimcilere pek çok avantaj sağlar. İstikrarlı ekonomisi, girişimcilik odağında yatırım teşvikleri, tüm AB ülkeleri ve diğer ülkelere daha kolay ticaret imkânı bu pazarı cazip hâle getirir. Bunlara ek olarak küresel çapta marka değeri kazanmak, yeni yatırımcılar ile işbirliği gibi avantajlar da İngiltere’yi girişimciler için ilgi çekici kılar. En değerli para birimlerinden biri olan sterlin ile ticaret yapmak, diğer ülke vatandaşları için kur farkından dolayı kazançlı bir adım olabilmektedir. Şirket kuruluşundan sonra İngiltere banka hesabı sahibi olmak uluslararası para transferleri konusunda da faydalar sağlar. Şirket sahipleri ve ortakları da oturum imkânı ile İngiltere’de yaşama fırsatına da sahip olur.

İngiltere’de Şirket Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

İngiltere’de şirket kurarken sorun yaşamamak için dikkat edilmesi gereken en önemli husus, şirket kuruluş sürecinde profesyonel destek sunan kuruluşlarla çalışmak olmalıdır. Böylelikle yapılan müracaattan olumlu sonuç almak kolaylaşır. İstenen tüm belgeler eksiksiz olduğunda şirket kuruluş işlemi birkaç gün içinde sonuçlanır. Şirket kuruluş süreci İngiltere’den başlatılıp tamamlanacaksa oturum şartına sahip olma durumu ortaya çıkmaktadır. Yurt dışında şirket kurmak internet üzerinden daha kolay ve hızlı olduğundan İngiltere’de ticari faaliyetlere en kısa sürede başlamak için bu yöntem daha sık tercih edilmektedir. Siz de süreçte sorun yaşamamak, adımları yasal prosedürlere uygun gerçekleştirmek için İngiltere’de internet üzerinden şirket kurmak ve bu süreçteki tüm işlemlere yönelik ihtiyaçlar konusunda Jestiyon ile çalışabilirsiniz.

İngiltere’de Şirket Kurma Maliyeti Nasıldır?

İngiltere’de şirket kurmak ve aylık masraf tutarları şirket türü, faaliyet gösterilecek bölge ve diğer aranan kriterlere göre değişebilir. Public limited şirketleri için 50.000 GBP sermaye tutarı aranırken private limited şirketleri için tutar, 1 GBP’dir. Bunların haricinde aracı kuruluşların sizden talep edeceği hizmet bedelleri, sanal ofis kullanımı ve fiziki ofis kira bedeli de farklılaşabilir. Aynı şekilde sağlık sistemi için talep edilen ücretleri, muhasebe, sigorta ve diğer ücretleri de maliyet olarak değerlendirmek gerekir. İngiltere’de internet üzerinden şirket kurmak hakkında detayları size bu süreçte yardımcı olan Jestiyon’dan öğrenebilirsiniz.

Jestiyon ile İngiltere’de Şirketinizi Kurun!

İngiltere’de şirket kuruluş sürecinde ticari faaliyetlerinizi sorunsuz bir şekilde sürdürmek ve işinize hızlıca odaklanmanız için aracı kuruluşla çalışmanız önemlidir. Tek başınıza şirket kuruluşu yapmanız ve diğer mevzuata hakim olmanız oldukça zordur. Tüm süreçlerin sorunsuz tamamlanması için Jestiyon ile çalışabilirsiniz. Jestiyon, profesyonel ekibiyle uygun şirket türü ve kuruluş sürecini İngiltere’deki kurallara uygun bir şekilde tamamlayabilir. Jestiyon’un Londra’da prestijli bir konumda bulunan adresine, UTR numaranız ve diğer tüm şirket evraklarınız gelir adınıza teslim edilir. Jestiyon ile çalışarak internet üzerinden şirket kurma hizmetine ulaşabilirsiniz.

BAŞKA NELER VAR

Siz neredeyseniz
Jestiyon yanınızda

mobil uygulamayı indir