İngiltere Şirketiyle Banka Hesabı Nasıl Açılabilir?
30 Ocak 20236 DakikaŞirket Kurma Süreçleri

İngiltere Şirketiyle Banka Hesabı Nasıl Açılabilir?

İngiltere’de şirket kurduktan sonra ilk yapılması gereken işlemlerden biri de ticari faaliyetlerde kullanılacak bir banka hesabının açılması olmalıdır. İngiltere’de banka şirket hesabı açma konusunda pek çok yöntem bulunur. Yazımızın devamında bu sürece dair merak ettiğiniz soruların cevabını bulabilirsiniz.

Bankacılık Çeşidine Göre İngiltere Şirketiyle Banka Hesabı Nasıl Açılır?

Ülke fark etmeksizin şirket kurmanının ilk sebebi ödeme almaktır. Şirketiniz ile bunu yapabilmek ve ticaretinize başlayabilmek için şirket kurduktan sonra ilk yapmanız gereken şey banka hesabı açmaktır. İngiltere’de şirket kurduğunuzda özellikle İngiltere vatandaşı olmayan ve İngiltere’de ikamet etmeyen şirket sahiplerinin yararlanabileceği birçok çözüm bulunur. Bu yazımızda İngiltere’de şirket sahipleri için tüm bankacılık çözümlerini sizler için açıklayacağız. 

Geleneksel Bankacılık

İngiltere şirketi ile banka hesabı açmak için geleneksel banka çözümlerinden yararlanmak isterseniz oturum ve çalışma izninizin olması gerekir. Bunun yanında İngiltere’de ikamet eden ve banka hesabını açacak kişinin şirketin %25’inden fazlasına sahip olmalıdır. İngiltere banka hesabı açma konusunda bazı bankalar şirketinizin cirosunu ve aktiflik süresini dikkate alabilir. Bu yüzden en akılcı çözüm İngiltere şirketi ile  banka hesabı açmak için çalışmak istediğiniz bankanın İngiltere’de size en yakın şubesine gidip gereklilikleri öğrenebilirsiniz. 

Online Bankacılık

Günümüz dünyasında, her şey dijital çözümlerle giderildiğinden Dünya’nın finans ve ticaret merkezi de bu konuda şirket sahiplerine son derece dijital çözümler sağlamaktadır. Online bankalar geleneksel bankalardan farklı olarak kullanıcılarına, kredi ve kredi kartı dışında diğer tüm bankacılık işlemlerini sunar.

Online bankacılık hizmeti sağlayan kuruluşların hesap açma işlemlerinde istediği limited şirket banka hesabı açma evrakları, farklılık gösterebilir. Kullanıcıların tüm ihtiyacına cevap verebilen, kullanışlı arayüze sahip, düşük komisyon oranları olan, şirket debit kartı sağlayan ve başvuru süreci diğer online banka servis sağlayıcılarına göre daha hızlı olan Wise, özellikle yabancı vatandaşların en çok tercih ettiği kuruluş konumundadır.

Banka şirket hesabı açmak için gerekli evraklar genelde başvuru aşamasında; şirket ismi, şirket faaliyet alanları, şirket sahip ve direktör bilgileri, kimlik, pasaport, ehliyet görseli isteyen Wise, kurumsal banka hesap açılışları için £45 talep etmektedir.

Bütün evrakları ve bilgileri yükleyip ödemeyi de tamamladıktan sonra 1-3 iş günü içerisinde hesabınız aktif olacaktır. Şirket sahipleri, şirket adreslerine banka hesabı aktif olduktan sonra Debit kart talep edebilmektedir. Wise’ı mobil ve web sitesi üzerinden kullanabilirler. İngiltere’deki şirketinizin vergi ve muhasebe işlemleri şirket banka hesabınız ile gerçekleştirileceğinden dolayı ihtiyaçlarınıza en uygun çözümler sunan kuruluşları tercih etmeniz önemlidir. 


Şirketiniz için İngiltere’de Banka Hesabı Açmanın Yolları Nelerdir?

İngiltere’de şirketiniz için banka hesabı açmanın çeşitli yolları bulunur. Bunlardan biri, banka şubesine giderek şirket türü fark etmeksizin banka hesabı açtırmaktır. Bu işlem, online bankacılık kanalları üzerinden de gerçekleştirilebilir. Banka şubesinden bir şirket hesabı açacaksanız İngiltere’de oturum ve çalışma izninizin olması önemli bir husustur. Online banka hesabı açacaksanız İngiltere’de bulunma şartı olmadan da bir banka hesabı sahibi olmanız mümkündür. Bazı bankalar online banka hesabı açma konusunda hizmet verse de bu işlem, uzun süre alabilir ve maliyetli olabilir. Bundan dolayı İngiltere’de uzaktan banka hesabı açmak için Jestiyon gibi kuruluşları tercih etmek, daha kolay ve pratik bir yoldur.

Neden İngiltere’de Banka Hesabı Açmalısınız?

İngiltere’de banka hesabı açmak size yerel para birimi sterlin ile yapacağınız işlemlerde kolaylık sağlarken İngiltere vergi sistemin bir parçası olmanızı da sağlar. Sterlin hesap bilgilerinizle İngiltere’de bankalardan herhangi bir kesinti olmadan paranızı çekebilir ve ücretsiz transfer yapabilirsiniz. İngiltere’de yabancı şirketlerin banka hesabı açması; ticari faaliyetlerin yerel para birimiyle daha kolay ve sorunsuz sürdürülmesi, vergi ve diğer ödemelerin kolay yapılması açısından da önemlidir. İngiltere’ye yönelik e-ticaret yapan farklı ülke vatandaşları için de en değerli para birimlerinden biri olan sterlin ile ödeme almak kur farkından dolayı önemli bir avantaj olarak değerlendirilebilir.

İngiltere Şirketiyle Banka Hesabı Açarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

İngiltere şirketi ile banka hesabı açarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta hesabın açılış şekli olmalıdır. Bu durumda güvenilir fiziki banka şubeleri ya da online bankacılık kuruluşları tercih edilmelidir. İngiltere’de ikamet edilmiyorsa uzaktan online banka hesabı açmak daha kolay olacaktır. Bunun için sizden işletmeniz ve kendiniz hakkında birtakım bilgiler istenerek doğrulama süreci tamamlanır. Banka hesabı açılış sürecinde istenen bilgilerin eksiksiz ve doğru bir şekilde sunulması, hesap açılışının daha kısa sürede tamamlanması açısından önemlidir. Tüm süreçlerden sonra ortalama 10 gün içinde şirket hesabınızı kullanmanız mümkündür. Söz konusu işlemlerin detayları tek tek vakit harcamak istemiyorsanız Jestiyon’un sunduğu imkânlardan faydalanabilirsiniz.

İngiltere’de Banka Hesabı Açarken Gereken Belgeler Hangileridir?

Şirket banka hesabı açma evrakları, fiziki ve online bankacılık kuruluşlarına göre değişiklik gösterse de genelde söz konusu işlemlere yönelik süreçlerde istenenler az çok bellidir. Banka hesabı açmak için istenen temel belgeler şöyle sıralanabilir: 

  • Fotoğraflı kimlik kartı
  • Pasaport
  • İkametgâh belgesi
  • Öğrencilik durumu varsa öğrenci belgesi
  • Şirket sahipliği ya da ortaklığını kanıtlayıcı dokümanlar

Benzer şekilde oturum izni, sosyal güvenlik numarası, güncel fatura gibi belgeler de bu süreçte talep edilebilir. Bunlar haricinde bankaların ek belge talep edebileceğini de göz önünde bulundurmak gerekir. Siz de bu konuda detaylı bilgiye sahip olmak istiyorsanız bizimle iletişime geçip işlemleri hemen başlatabilirsiniz.

Jestiyon ile İngiltere’de Şirket Kurma Fırsatı

Jestiyon ile İngiltere’de şirket kuruluş başvurunuzu kısa bir süre içerisinde yapabilir ve şirketiniz için ihtiyaç duyduğunuz her hizmete ulaşabilirsiniz. Kuruluş işlemlerinin tamamlanmasından sonra Jestiyon’un Londra’da prestijli konumda bulunan adresine UTR numaranız ve diğer tüm şirket evraklarınız gelir ve size teslim edilir. Jestiyon ekibi ile çalışarak İngiltere’de şirket kurmak, ön muhasebe, muhasebe danışmanlığı almak, online banka hesabı açmak ve size özel adres edinmek gibi ihtiyaç duyduğunuz tüm hizmetlere avantajlı fiyatlarla sahip olabilirsiniz.

BAŞKA NELER VAR

Siz neredeyseniz
Jestiyon yanınızda

mobil uygulamayı indir