Amerika Şirketleri ile Banka Hesabı Açmanın Yolları Nelerdir?
6 Şubat 20236 DakikaŞirket Kurma Süreçleri

Amerika Şirketleri ile Banka Hesabı Açmanın Yolları Nelerdir?

Amerika’da şirket kurmak isteyenlerin bilmesi gereken önemli konulardan biri de Amerika’da banka hesabı açmaktır. Amerikan bankalarında hesap açmak için farklı yöntemler bulunsa da Amerika’da online banka hesabı açmak sıkça tercih edilen bir yoldur.

Bankacılık Çeşidine Göre Amerika Şirketleriyle Hesap Nasıl Açılır?

Şirket kurmanının en temel sebeplerinden biri ödeme almaktır. Şirketinizi kurduktan sonra ticari faaliyetlere hemen başlayabilmeniz için ilk yapmanız gereken şey banka hesabı açmaktır. Amerika’da şirket kurduğunuzda özellikle Amerika vatandaşı olmayan ve Amerika’da ikamet etmeyen şirket sahiplerinin yararlanabileceği birçok çözüm bulunur. Geleneksel banka hesabı açılışı için fiziki olarak bulunmanız gerekirken uzaktan Amerika’da banka hesabı açmak için buna gerek yoktur.

Geleneksel Banka Hesap Açılışı

Geleneksel banka hesap açılışı, Amerika’da şirket sahiplerinin zorlandığı konulardan biri olup farklı bilgiler ve belgeler istediğinden dolayı uzun ve zorlu bir süreçtir. Bankaların hesap açmak için istediği belgeler değişiklik gösterse de genel hatlarıyla Amerika şirket sertifikası, EIN belgesi, şirket adresine ait kira sözleşmesi veya bir fatura, şirket sözleşmesi ve şirket sahiplerinin bankada şubede bulunmaları gibi belge ve zorunluluklar gerekir. Bu kriterler yerine getirildiği takdirde Amerikan bankasında hesap açmak mümkündür.

Online Bankacılık

Şirket sahibi yabancı vatandaşların daha çok tercih ettiği online bankacılık servisleri, birçok bakımdan geleneksel bankacılığa göre kolay bir açılış sürecine sahiptir. Online banka hesabı açmak için herhangi bir vize, çalışma, oturum izni ya da orada bulunmanıza gerek yoktur. Online bankacılık servisi sağlayan bazı kurumların hesap açmak için farklı bir prosedürleri olabilir. Genellikle tüm servis sağlayıcılar açılış esnasında Certificate of Formation, Şirket adresi, faaliyet alan bilgisi, EIN numarası, şirket yönetici ve hissedar bilgilerini talep eder. Şirket banka hesabı açılışında online görüşme yapan kurumlar da bulunmaktadır.

Payoneer ve Wise diğer kurumlara göre hesap açılış sürecinin daha kolay ve hızlı olmasından dolayı özellikle yabancı vatandaşlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. İki kurumda da açılış için şirket sertifikası, EIN, Şirket Adresi, Faaliyet alanı, şirket hacmi, yönetici ve hissedar bilgileri talep edilmektedir. Amerika’da bireysel banka hesabı açmayı düşünenler, neredeyse sadece isim ve soyisimle üyelik oluşturabilir. İki kurumda da online görüşme olmadığı gibi Wise ayrıca kullanıcılarında 31$ kadar bir ücret talep etmektedir.

Amerika şirketinizin tüm ticari faaliyetlerini etkileyecek şirket banka hesabınız, tüm vergisel ve muhasebesel işlemlerinde  banka hesabınız üzerinden yapılacağını düşünürseniz oldukça önem taşımaktadır. Tüm bu bilgiler ışığında şirketiniz için size en uygun çözüm yöntemi ile şirket banka hesabınızı açabilirsiniz.

Şirketiniz için Amerika’da Banka Hesabı Açmanın Yolları Nelerdir?

Şirketiniz için Amerika’da şirket banka hesabı açmak konusunda izleyeceğiniz yollardan ilki şirket sahibi ya da ortağı olarak gerekli belgelerle herhangi bir banka şubesine gidip hesap açtırmak istediğinizi belirtmenizdir. Bu yöntem için Amerika’da bulunmanız gerekir. Evraklarınızın hepsi hazırsa birkaç dakikada banka şubesinden hesap açılışı yapılır. Bu durum mümkün değilse uzaktan Amerika’da banka hesabı açmak sizin için daha uygun bir yöntem olacaktır. Amerika’ya gitmeden banka hesabı açmak daha kolay ve hızlı sonuçlanan bir işlem olduğundan dolayı birçok kişi bu yöntemi tercih eder. Bunun için Amerikan vatandaşı olmanız da gerekmez. Uzaktan hesap açmak için bu konuda destek veren Jestiyon’u da tercih edebilirsiniz.

Neden Amerika’da Banka Hesabı Açmalısınız?

Amerika’dan banka hesabı açmak konusunda çeşitli avantajlar bulunur. Amerika’da e-ticaret, online satış alanlarında faaliyet gösteriyorsanız Amerika’dan ve dünyanın her yerinden kolay bir şekilde ödeme alabilirsiniz. Amerika’dan banka hesabı sahibi olmanız yerel para birimiyle çalışan Amerika’daki rekabetçi piyasalarda size önemli avantaj sağlar. Amerika dışından ödemeleri de küresel para birimi dolar ile alacağınız için kur farkından dolayı bir kayıp durumu yaşamazsınız. Bunun yanı sıra dünyanın her yerine kolay ve hızlı bir şekilde para alıp gönderebilirsiniz. Amerika dışında faaliyet gösteriyorsanız ve Amerika’daki müşterilerinizden yerel para birimiyle ödeme almanız gerekiyorsa aracı kuruluşlarla çalışarak banka hesabı açmak yararınıza olacaktır. Böylece kur farkından dolayı kazançlı olabilirsiniz.

Amerika Şirketiyle Banka Hesabı Açarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Amerika şirketiyle banka hesabı açarken kullanacağınız yönteme dikkat etmeniz gerekir. Fiziki olarak gidip şubeden hesap açmayı ya da online olarak uzaktan banka hesabı açmayı tercih edebilirsiniz. Bu noktada sizden talep edilen bilgi ve belgeleri eksiksiz tamamlamanız önemlidir. Amerika dışındaysanız online olarak banka hesabı açmanız gerekir. Online banka hesabı açma sürecinde problem yaşamamak için bu konuda profesyonel ve güvenilir hizmetler sunan kuruluşlarla çalışmanız önemlidir. Bunun yanı sıra banka hesabı açacağınız finansal kuruluş da önemlidir. Güçlü altyapıya, yaygın şube ve ATM ağının olması, düşük komisyon ve işlem bedelleri talep etmesi ve mobil bankacılık altyapısının gelişmiş olması gibi noktalara da dikkat etmeniz gerekir.

Amerika’da Banka Hesabı Açarken Gereken Belgeler Hangileridir?

Amerika’da banka hesabı açmadan önce ilk yapmanız gereken hangi bankaya karar vereceğiniz olmalıdır. Sonrasında banka tarafından istenen belgeleri eksiksiz bir şekilde tamamlamanız ve şubeye teslim etmeniz hesap açılış sürecinin hızlı ve sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını sağlar. Amerika’da şubeden banka hesabı açarken ikamet belgesi, kimlik (Yabancılar için pasaport), sosyal güvenlik numarası (EIN), öğrenci belgesi, depozito gibi belgeler talep edilebilir. Bazı bankalar Amerika’da oturum izni de isteyebilir.Uzaktan hesap açma olanağı sunan bankalar daha az belge ve online görüşme talep edebilir. İstenen belgelerin eksik olmaması durumunda hesap açılışı kısa bir sürede gerçekleştirilir. Hesap açılışı sonrasında ön ödemeli kartınızı şubeden teslim almayı talep edebileceğiniz gibi posta adresinize gelmesini de isteyebilirsiniz.

Jestiyon ile Amerika’da Şirket Kurma Fırsatını Yakalayın!

Jestiyon ile Amerika’da şirket kuruluşu başvurunuzu kolay bir şekilde yaparak 3 iş günü içerisinde kuruluşunuzu tamamlayabilirsiniz. Jestiyon’un alanında uzman ekibiyle birlikte  Amerika’da şirket kurmak için en uygun firma türünü belirleyebilir; EIN, ITIN, vergi beyanı, muhasebe hizmeti ve online banka hesap açılışı gibi hizmetlerden de avantajlı fiyatlarla yararlanabilirsiniz.

BAŞKA NELER VAR

Siz neredeyseniz
Jestiyon yanınızda

mobil uygulamayı indir