Globale Açılan Cüzdan: Payoneer Nedir?
19 Aralık 20236 DakikaMali İşlemler

Globale Açılan Cüzdan: Payoneer Nedir?

Globalleşen Dünya’da her gün yeni ödeme biçimleri yaygınlık kazanır. Farklı hayat koşulları kullanıcıları çeşitli ödeme yöntemlerine yönlendirir. Payoneer da sıklıkla kullanılan ve müşterilerin beğenisini kazanmış platformlar arasında yer alır. Genellikle yurt dışı ile iş yapanların kullandığı Payoneer, uluslararası ödemeleri basit ve uygun hâle getirir. Küçük işletmelerden uzaktan çalışma modeliyle yabancı ülkede bir şirkette çalışanlara kadar çoğu kişinin faydalanabileceği platform kullanım kolaylığıyla da öne çıkar.

Payoneer Nedir?

Payoneer, kişilerin yurt dışından para alıp yine yurt dışına para gönderebilecekleri bir uluslararası dijital ödeme sistemi olarak bilinir. Amerika kökenli bir sistem olan Payoneer sanal kart paranızı yüksek komisyonlar ödemeden Türk Lirası cinsinden almanızı sağlar. Bu sistemi kullandığınızda size para gönderecek kişi ya da kurum döviz cinsinden miktarı Payoneer’ın hesabına sizin adınıza gönderir. Sistem içerisinde para Türk Lirası’da çevirilip sizin Türkiye’deki hesabınıza aktarılır. Bu yöntemle Türkiye’deki her bankaya para gönderimi sağlanabilir. Payoneer para çekme ise anlaşmalı bankaların ATM’lerinden yapılır. 

Dünya Çapında Kullanım Olanakları: Payoneer  Ne İşe Yarar?

Yurt dışı ile iş yaparken bazen ücret konusunda sıkıntı yaşanabilir. Ücreti gönderecek taraf ile alıcının kullandığı ödeme yönteminin uyuşmaması durumunda farklı sorunlarla karşılaşılır. Dijital bir ödeme sistemi olan Payoneer ile bu tarz durumların önüne geçmek mümkündür. Ücreti gönderecek kişi hangi yöntemi kullanıyor olursa olsun Payoneer hesabınıza gönderdiği para sizin elinize istediğiniz şekilde geçer. Dolayısıyla bu dijital platformun temel işlevinin uluslararası para akışını kolaylaştırmak olduğu söylenebilir.

Payoneer kullanım alanları arasında farklı e-ticaret platformları, bireysel işlemler gibi çeşitli kategoriler yer alır. Ticaret yapanlar için farklı platformlardan gelen para akışını kontrol etmek zor olsa da Payoneer ile bu tür veriler tek bir yerde toplanır ve kullanıcının önüne basit bir biçimde sunulur. Bu da bütçe planlama işlemini oldukça kolay bir hâle getirir. Yurt dışında yaşayan tanıdıklarınızdan da bu ödeme yöntemiyle kolaylıkla para alabilirsiniz.

Payoneer’in Sunduğu Avantajlar Nelerdir?

Payoneer kullanıcılarına çok sayıda farklı avantaj sunar. Platformun en büyük avantajı dünya çapında çoğu ödeme yöntemi ve banka ile uyumlu olmasıdır. Böylelikle Türkiye’de dilediğiniz banka hesabına paranızı aktarabilirsiniz. Öte yandan parayı gönderen taraf da dilediği yöntemle parayı bu ödeme sistemi üzerinden size gönderebilir. Bu dijital ödeme yöntemini öne çıkaran özelliklerden bir diğeri ise hızlı çalışma biçimidir. Dakikalar içerisinde yurt dışından gönderilen para hesabınıza geçer ve kullanılabilir hâle gelir.

Yurt dışından para alırken kur önemli bir unsurdur. Payoneer hesapları genellikle bankalara kıyasla daha iyi çevirme ücretlerine sahiptir. Böylelikle para alıcının hesabına geçerken diğer sistemlere kıyasla daha az kesintiye uğrar. Komisyon açısından da bu dijital platformun diğerleri ile karşılaştırıldığında daha bütçe dostu olduğunu söylemek mümkündür. Payoneer’ın sunduğu avantajlar arasında bunlara ek olarak çoğu sistemle entegre olması bulunur. Çoğu e-ticaret platformu ya da satışa izin veren site bu sistem ile uyumludur. Sonuç olarak satış gerçekleştirebileceğiniz çeşitli platformlardan ödemenizi entegrasyon sorunları yaşamadan Payoneer üzerinden alabilirsiniz.

Kolay İşlemler Sağlayan Payoneer Hesabı Nasıl Açılır?

Platformda hesap açmak için yapmanız gereken ilk şey internet sitesine gitmektir. Sonrasında web adresinde yer alan hesap açma kısmına tıklayarak gerekli işlemleri takip ettikten sonra hesabınızı açabilirsiniz. Payoneer hesap açma işleminden kısa süre para almaya ve göndermeye başlayabilirsiniz. Hesap açarken bilgileri eksik ve en doğru biçimde girmeye dikkat ettiğiniz takdirde işlemi hiçbir sıkıntı yaşamadan dakikalar içerisinde tamamlamanız mümkündür. Hesap açılırken girilen bilgiler isim, TC kimlik numarası, adres olarak özetlenebilir.

Payoneer Hesabı Açmak için Gereken Belgeler Nelerdir?

Payoneer hesap açma işleminde çoğunlukla hiçbir belge gerekmez. Bazı durumlarda sistem TC kimlik numarası, adres gibi bilgileri teyit etmek için birtakım belgelere ihtiyaç duyabilir. Sistem tarafından bu şekilde en çok istenilen belge nüfus cüzdanıdır. Bunun istenmesi durumunda nüfus cüzdanınızın arkasını ve önünü taradıktan sonra sisteme yükleyerek Payoneer hesabınızı aktive edebilirsiniz.

Payoneer Hesap ve Komisyon Ücretleri Nasıldır?

Payoneer hesap açılışı ve komisyon miktarları farklı faktörlere bağlı olarak değişir. Örneğin döviz içeren işlemlerde para en son alıcı tarafa ulaşmadan önce sistemin komisyonuna ek olarak bankalardan kaynaklı kesintiler meydana gelir. Dolayısıyla Payoneer komisyon oranları hesaplanırken bu tarz tüm etkenleri göz önünde bulundurmak faydalı olacaktır.

Payoneer hesap açma ücreti bulunmaz. Lakin hesap açma ücreti olmasa da her sene hesap işletim ücreti olarak kullanıcılardan 29.95 dolar ücret tahsis edilir. Bu ödeme Payoneer yıllık ücret olarak da bilinir. Kart etkinleştirme ücreti olmasa da Payoneer kart değiştirme işleminde de 12.95 dolar miktarında komisyon alınır. 500 doların altındaki para çekme işlemlerinden ise 10 dolar kesinti yapılır.

Dijital Para Akışı: Payoneer ile Nasıl Para Gönderilir?

Başkasının Payoneer hesabına para gönderme işlemi çoğunlukla referans numarası üzerinden yapılır. Dilediğiniz referans numarasını sisteme girip para birimini seçerek o kişiye para gönderebilirsiniz. Bu şekilde Payoneer para yatırma işlemi gerçekleştirdiğiniz takdirde para karşı tarafın eline birkaç dakika içerisinde geçecektir. Size para gönderecek olanlar da aynı yöntemi izleyerek ödeme yapabilir.

Payoneer ile Nasıl Ödeme Alınır?

Payoneer ile ödeme almak pratik ve kolay bir süreçtir. Para gönderecek tarafın Payoneer para aktarma işlemini yapması durumunda ödemeniz hesabınıza geçer. Dijital ticaret platformlarından ödeme almak için ise gerekli menüde Payoneer seçeneğini aktive ederek bu hesabınıza paranın gelmesini sağlamanız gerekir. Sonraki aşamada da sistemde yer alan paranızı bir banka hesabına yönlendirebilirsiniz.

Global Ticaret için Uygunluk: Payoneer Hangi Para Birimlerini Destekler?

Küresel ticarette tarafların karşısına farklı para birimleri çıkar. Ücret öderken ya da alırken para birimi önemli bir unsurdur. Payoneer farklı para birimlerini birbirine çevirerek çalışır. Örnek olarak, bir şahıs İngiltere’de yer alan bir firmaya uzaktan iş yaptığında alacağı ücreti firma dijital ödeme yöntemine Pound cinsinden yükler. Payoneer sonraki aşamada bu parayı Türk Lirası’na dönüştürür ve ücreti alacak kişinin banka hesabına aktarır. Bu yöntemle Dünya üzerindeki çoğu para birimi sistem tarafından desteklenir dolayısıyla tarafların yükleme yaparken para birimi üzerine kafa yormasına gerek kalmaz. Payoneer gibi platformları kullanarak dış ticaretinizi bir adım ileriye taşımak için Jestiyon’dan destek alabilir, kısa süree başarıyı yakalayabilirsiniz. 

BAŞKA NELER VAR

Siz neredeyseniz
Jestiyon yanınızda

mobil uygulamayı indir